En rolig historia

Nu ska jag berätta en otroligt rolig historia. Eller är den kanske mest pantad och blåst. Häromdagen när jag tittade på nyheterna berättades att man hittat mjältbrand på en gård någonstans i landet, kommer inte håg var och detta är inte viktigt för historians handling. Det som är viktigt är att jag kom och tänka på när mjältbrand spreds via brev till Usa.
Detta var ju förödande tyckte man och tänkte om man själv kulle hitta ett sådant brev i postlådan. 

På den tiden när det begav sig jobbade moder jord på socialtjänsten. De hade tydligen blivit noga informerade om den förskräckliga mjältbranden som flög land och rike runt i fina kuvert. Om de mot all förmodan skulle få ett mystiskt brev skickat till kontoret var de tvugna att vidta hastiga åtgärder. Moder jord snackade mycket om detta hemma under denna period. Så klart så tog man detta på allra största allvar. En eftermiddag när jag kom hem från skolan anade jag inget ont utan gick ut till postlådan för att hämta dagens post. Tittade noga på allt och hitade längst ner i högen ett fint kuvert adresserat till moder jord. Helt plötsligt hörde jag ett konstigt ljud från kuvertet, det var precis som det var någt slags pulver som låg och skräpade i kuvertet. Shit tänkte jag, talibanerna har skickat mjältbrand till moder jord, vad ska jag nu ta mig till? snabbt som sören ringde jag till moder jord som fortfarane var på jobbet. Snabbt som sören ringde hon till polisen som i sin tur tog sig hem till oss..i ilfart. Jag tänkte, nu är min tid kommen, hela byn kommer insjukna i mjältbrand. Utomhus började det skymma och jag hade i alla hast glömt att tända lamporna inomhus. Det var mörkt och dunketl när jag öppnade för poliserna som tog vårt nödsamtal på allra största allvar. Försiktigt gav jag fram kuvertet. De hade skyddsutrustning ifall de skulle bli smittade. De lös med ficklampa,vred och vände på kuvertet. visst hörde de också det lustiga pulverljudet. Försiktigt tog de fram en kniv som de skulle försöka lirka upp kuvertet med. Mitt hjärta stod still och ingen andades. Kuvertet öppnades och innehållet togs ut. Alla drog en lättnadens suck när vi såg att det inte alls var någon farligmjältbrand bakterie som låg däri Ur kuvertet trillade ett litet julkort fyllt med glitter. det som lät var glitter som trillat av. Vi skrattade mest för alla tyckte nog det var pinsamt. Jaja, det är sånt som kan hända sa vi till varandra mellan de falska småskratten.

I efterhand är det roligt att tänka på denna sjuka händelse. Ibland kan jag sitta och skratta för mig själv, speciellt när jag är på tåget, då tror alla att jag är schizo eller nåt..lol


Nu blir det en sång, Fiona Apple- Extraordinary Machine
Kommentarer
Postat av: thehenrik

hihi. vilken knasig historia... den var kul.

2008-12-16 @ 12:03:04
URL: http://thehenrikengbladh.blogg.se/
Postat av: karro

underbar historia

2008-12-16 @ 20:48:36
Postat av: Anonym

haha, jag vet:/

2008-12-16 @ 21:33:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback